Toroslar kamp rotamızın ikinci gecesinde Antalya Ekşili Göleti kıyısında kamp kuracağız.
Bugüne Burdur şehir merkezinde başladık. İki sene önce çizdiğimiz Göller Yöresi kamp rotamız sırasında gezip dolaştığımız Burdur sokaklarında bu sabah fazla vakit geçirmeyeceğiz. Çarşıdan ceviz ezmesi alıyor ve saat kulesi altında sabah kahvesi içiyoruz. Bugün, öğle saatine kadar yolumuz üzerinde ilgimizi çeken adresleri görmeyi planladık. Akşam ise geç saatlerine kalmadan uygun bir yer belirleyerek kamp kurmak istiyoruz.
Burdur – Antalya yolu üzerinde iki tarihi kervansaray harabesini ziyaret ettik: İncirlihan ve Susuzhan.
Güllük Dağı Milli Parkı’nın doruklarında yer alan Termessos Antik Kenti‘ne tırmandık.
Rota planlama aşamasında bu akşam kamp kurmak üzere bir kaç farklı yer düşünmüştüm: Antalya yönünde Güver Uçurumu çevresi, Kapuz Boğazı çevresi, Doyran Göleti kıyısı veya güneye inmeden Döşemealtı yönünde Ekşili Göleti kıyısında kamp kurabiliriz.
- Ekşili Göleti çadır kampımız
Ekşili Göleti’ne nasıl gidilir?
Antalya’nın sıcak havası ikimizi de ilk günden yoruyor. Daha fazla yol yapıp yorulmadan kampı kurmak ve gün batımında gölet kenarında keyifli vakit geçirmek istiyoruz. Bu rotayı hazırlarken hem arazide rahatça uyuyabileceğimiz hem de denize girebileceğimiz kadar ılıman bir mevsim olmasını ummuştuk. Gel gör ki, Eylül ayının ikinci yarısı geçen sene yağmurlu geçmiş iken bu sene hayli sıcak seyrediyor!
Tercihimizi Ekşili Göleti’nden yana kullanıyoruz.
Yerleşim merkezinden ayrılmadan önce öğle yemeği yemek ve alışveriş yapmak üzere Döşemealtı merkezine gidiyoruz. Önümüzdeki günlerde şehre inmeden, ormanda kamp kurarak yola devam etmeyi planlıyoruz. Bu nedenle detaylı bir alışveriş listesi hazırladık.
Yemekten sonra markete gidiyor ve Ekşili Göleti’ne doğru yola çıkıyoruz. Gölet, Antalya merkezine yaklaşık 40 km ve Döşemealtı merkezine yaklaşık 25 km mesafe yer alıyor. Binek araç ile gölet kıyısına kadar ulaşabilirsiniz.
Ekşili Göleti kamp yeri
Biz kıyıya vardığımızda hafta içi (mesai saati) olmasının da avantajı ile fazla kalabalık olmuyor. Gölgelik yerlerde parketmiş, mangal yakmış bir kaç genç ve karşı kıyıda iki balıkçı görüyoruz.
- Antalya Ekşili Göleti çadır kampı
Göletin eğimli tarafı DSİ çitleri ile araç geçişine kapatılmış. Diğer tarafında ise sahil boyunca araç veya bisiklet ile dolaşmak mümkün. Tüm bu avantajları ile birlikte, kurak yaz aylarında su çekilmiş. Gölet kıyısında açığa çıkmış düzlükler adeta çöplük olarak kaderine terkedilmiş. Kokudan ve sinekten dolayı, su kenarına yaklaşmak mümkün bile değil! Güneş doğarken gölgede kalabilmek için düzlükte gördüğümüz bir zeytin ağacının çevresini temizliyor ve oraya çadırımızı kuruyoruz.
Akşam kızıllığı göğü sararken çevredeki herkes dağılıyor. Göletin etrafında sadece karşı kıyıda olta sallayan iki balıkçının ve bizim ışığımız kalıyor.
Dün Gediz’de Kirazlı Yaylası’nda yaşlı bir amcadan aldığımız kuru kekik demetinden bir tutam kaynatıyoruz. Biz çayımızı yudumlarken gökteki yıldızlar da birer ikişer parlamaya başlıyor. Maalesef gökyüzü seyrimiz fazla uzun sürmüyor. Yamacın arkasından doğan son dördün, göletin çevresini ve gökyüzünü adeta gündüz gibi aydınlatmaya yetiyor.
Hasretle beklediğimiz ve doğa ile baş başa kaldığımız bu güzel gecede, göldeki balıkların sudaki dansları adeta karşı yamaçlardan yansıyor ve tüm gece kulaklarımızda çınlıyor.
Doğanın derin sesizliğine alışmam biraz zaman alıyor. Sonrasında güzel bir uykuya dalıyorum.
16.09.2019
Güzel açıklama. Teşekkürler